Doe de kippensoep in een pan en voeg de fijngesneden ui, champignons, paprika en de knoflook toe. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de soepballetjes toe aan de soep en breng het nogmaals tegen de kook aan. Laat het 5 minuten doorgaren.
Voeg de tomaat, bloemkool, broccoli, bosui en de peterselie toe. Breng het weer tegen het kookpunt aan en breng het op smaak met peper, zout en een halve theelepel sambal.
Serveertip: doe er stokbrood bij met kruidenboter of een in de oven afgebakken stokbrood belegd met uien, kaas en kerriepoeder.
Ingrediënten
1 blik kippensoep 800 ml
1 stuks fijngesneden ui
100 gram champignons, in stukjes gesneden
1 stuks rode puntpaprika, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
350 gram gekruid kippengehakt, soepballetjes van draaien
2 stuks tomaten, fijngesneden
1 duoverpakking bloemkool en broccoli, in kleine roosjes verdelen