• personen
  • bereidingstijd
Geef je waardering

Categorieën:

Ragout , Bouillon 800 ml

Zelfgemaakte kippenragout op basis van Larco kippenbouillon

Bereiden

  1. Schenk de kippenbouillon in een maatbeker of pan en bewaar het kippenvlees apart. Tip: gebruik hiervoor een zeef.
  2. Leng de bouillon aan met water tot maximaal 1000 ml.
  3. Laat 120 gram boter in een warme pan smelten en voeg hier 120 gram bloem aan toe. Roer dit goed door met een garde.
  4. Laat deze ‘roux’ enkele minuten op laag vuur al roerende garen in de pan en haal hierna van het vuur.
  5. Voeg na het garen van de bloem, één derde aangelengde bouillon aan de roux toe.
  6. Let op! Blijf tijdens het toevoegen goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Als de bouillon is opgenomen, deze stap herhalen met de resterende bouillon totdat er een homogeen geheel ontstaat.
  7. Breng het geheel net aan de kook en blijf goed roeren, zodat de bloem actief wordt en de ragout dikker wordt. Zodra de ragout aan de kook is van het vuur afhalen.
  8. Mix de warme ragout met een staafmixer zodat het een romiger karakter krijgt. De kleur zal lichter worden. Tip: voor klein gepluisd kippenvlees kan het vlees aan deze stap toegevoegd worden.
  9. Als laatste de gekookte kip aan de roux toevoegen en goed doorroeren. Omdat het kippenvlees koud is het geheel nog kort opwarmen.
  10. Variatie tip: u kunt ook champignons, bieslook, peterselie en doperwten toevoegen.
  11. Smakelijk!

Variatie tip: u kunt ook champignons, bieslook en peterselie toevoegen

Ingrediënten

  • Larco kippenvlees in bouillon 800 ml.
  • 120 gram bloem
  • 120 gram boter
  • ± 0,5 liter water